Jump to content


Photo

surfliner lighting question


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
24 replies to this topic

#1 HIBALL3985

HIBALL3985

    Stationmaster

  • Valued Customer
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 03 July 2009 - 06:12 PM

Hi Guys,
I'm now using the Surfliners on the new Surfliner route. Using them as AI/traffic trains, I have no headlights on the F59PHI's. Only the red marker is on. The consists running in push mode are fine, cab car light are on. Is there something in the .eng file I can change to get the headlights on?

Thanks Jim

#2 cr-stagg

cr-stagg

    Superintendent

  • Beta Tester
  • 1,469 posts

Posted 03 July 2009 - 06:54 PM

QUOTE(HIBALL3985 @ Jul 3 2009, 7:53 PM) View Post

Hi Guys,
I'm now using the Surfliners on the new Surfliner route. Using them as AI/traffic trains, I have no headlights on the F59PHI's. Only the red marker is on. The consists running in push mode are fine, cab car light are on. Is there something in the .eng file I can change to get the headlights on?

Thanks Jim

Which Surfliners? Those that came with the FPM route or the set Marc released from 3dTrains?

#3 HIBALL3985

HIBALL3985

    Stationmaster

  • Valued Customer
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 03 July 2009 - 07:33 PM

QUOTE(cr-stagg @ Jul 3 2009, 6:35 PM) View Post

Which Surfliners? Those that came with the FPM route or the set Marc released from 3dTrains?

these are the ones purchased from 3dTrains


#4 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 03 July 2009 - 09:08 PM

They appear to work fine here.

Cheers!
Marc

#5 HIBALL3985

HIBALL3985

    Stationmaster

  • Valued Customer
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 04 July 2009 - 04:23 AM

QUOTE(Hack @ Jul 3 2009, 8:49 PM) View Post

They appear to work fine here.

Cheers!
Marc

Hi Marc, this is strange. I changed consists but the same results. I'm puzzled why mine don't work. Here is a picture of a traffic train passing.
Have a happy 4th...

Attached File  lighting.JPG   117.56KB   186 downloads

#6 wings-n-wheels

wings-n-wheels

    Track Layer

  • Valued Customer
  • Pip
  • 13 posts

Posted 23 July 2009 - 03:45 PM

QUOTE(HIBALL3985 @ Jul 4 2009, 6:04 AM) View Post

Hi Marc, this is strange. I changed consists but the same results. I'm puzzled why mine don't work. Here is a picture of a traffic train passing.
Have a happy 4th...

Attached File  lighting.JPG   117.56KB   186 downloads


I have the same problem. No lights on the lead F59PHI when used as AI.

I went into Route Riter to try to create an AI engine from #450 but got the same result. I "THINK" it has something to do with the control line in the ENG file - but it shows 21 lights, so I have no idea which ones do what.

Can someone just create a forward facing AI engine with lights on and post the ENG file here as a reply?

Thanks

#7 CP9524

CP9524

    New Hire

  • Valued Customer
  • Pip
  • 9 posts

Posted 24 July 2009 - 08:45 AM

I have experienced the same thing with the AI F59PHI, using the supplied consists.
IPB Image
(the left is the AI in pull mode, the right is the player in push mode)


I also can't get the metrolink/coaster cabcars to have headlights when they are leading an AI train. (These are the ones released here, not the FPM release ones).
IPB Image

#8 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 24 July 2009 - 10:46 AM

I'll have a look at the files and see if there's anything out of place.

Cheers!
Marc

#9 wings-n-wheels

wings-n-wheels

    Track Layer

  • Valued Customer
  • Pip
  • 13 posts

Posted 26 July 2009 - 10:04 AM

QUOTE(Hack @ Jul 24 2009, 12:27 PM) View Post

I'll have a look at the files and see if there's anything out of place.

Cheers!
Marc


Uncalled for... I retract it.

#10 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 26 July 2009 - 11:15 AM

QUOTE(wings-n-wheels @ Jul 26 2009, 9:45 AM) View Post
Sounds like "I'll get back to you."

And you would be correct. The file edits are in the works, and will be released when ready.

Cheers!
Marc

#11 HIBALL3985

HIBALL3985

    Stationmaster

  • Valued Customer
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 26 July 2009 - 06:02 PM

Thank you Marc. And thank you to the people who confirmed I'm not loosing all my marbles.

Jim

#12 HIBALL3985

HIBALL3985

    Stationmaster

  • Valued Customer
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 26 July 2009 - 06:05 PM

QUOTE(wings-n-wheels @ Jul 26 2009, 9:45 AM) View Post

Sounds like "I'll get back to you."

I think that comment is uncalled for. Marc has always supported his products and if he's says he will look into it, he will

Jim


#13 hnt4redoktober

hnt4redoktober

    Track Layer

  • Valued Customer
  • Pip
  • 14 posts

Posted 27 July 2009 - 05:56 AM

Not to add to the confusion,
But it would also be great if the reverse marker lights were on when in AI for the CabCars. Does anyone else have the front red light on for the Metrolinks F59PHI's as well as the front headlights when they are in AI?


EDIT: Last night after some checking, I realized that the .wag's didn't have any lights on them. I just copied the lights from the .eng and changed the (3) to a (4) on the unit and pasted them to the 2301.wag

#14 Guest_ATSFSD9_*

Guest_ATSFSD9_*
  • Guests

Posted 27 July 2009 - 07:35 AM

Will this also fix where the Cab Car lights will be off.I noticed they where on and cannot turn it off.If not how do I turn themm off the Cab car lights.

#15 wings-n-wheels

wings-n-wheels

    Track Layer

  • Valued Customer
  • Pip
  • 13 posts

Posted 03 August 2009 - 08:01 PM

Any progress yet and how to get the lights on? Or how to create an pull AI engine with lights on?

Thanks

#16 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 03 August 2009 - 09:03 PM

Nothing yet. I'll post the update at first chance.

Cheers!
Marc

#17 hnt4redoktober

hnt4redoktober

    Track Layer

  • Valued Customer
  • Pip
  • 14 posts

Posted 26 August 2009 - 09:35 AM

QUOTE(Hack @ Aug 3 2009, 8:44 PM) View Post

Nothing yet. I'll post the update at first chance.

Cheers!
Marc



Any good news?

#18 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 26 August 2009 - 10:30 AM

Nothing yet - I've been busy elsewhere.

Cheers!
Marc

#19 hnt4redoktober

hnt4redoktober

    Track Layer

  • Valued Customer
  • Pip
  • 14 posts

Posted 23 December 2009 - 07:57 AM

What's going on guys? I've been out to sea for the past couple of months...any updated on a possible light fix?


v/r
Kyle

#20 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 23 December 2009 - 09:12 AM

Sorry - I forgot all about it. I just uploaded the v1.23 update to fix this. Let me know if you run into any issues.

Cheers!
Marc