Jump to content


Photo

TP2 Cars


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
17 replies to this topic

#1 BNSF650

BNSF650

    Stationmaster

  • Route Beta
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 13 September 2006 - 10:13 AM

Hello all..i had to reinstall MSTS but now on the TP2 Upgrade ..the cars on the route dont move.?? anyhelp here

#2 BNSF650

BNSF650

    Stationmaster

  • Route Beta
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 14 September 2006 - 02:57 PM

Is there anyway to make the cars move ...They dont even show up now?

#3 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 14 September 2006 - 04:09 PM

Parked cars won't move - only those assigned to carspawners will. If the vehicles aren't showing, then you probably have your in-game graphic settings too low.

Since this an issue for the TPII expansion, I'm moving this to the support area.

Cheers!
Marc

#4 BNSF650

BNSF650

    Stationmaster

  • Route Beta
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 14 September 2006 - 09:16 PM

they moved before it is the cars thats on the road ..there not even showing up? but the parked cars are parked and the road and higway cars dont show up..but they did before i reinstall it

#5 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 14 September 2006 - 10:49 PM

As I hinted earlier, be sure to check your in-game graphic settings.

Cheers!
Marc

#6 BNSF650

BNSF650

    Stationmaster

  • Route Beta
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 15 September 2006 - 08:42 AM

Sorry but how do i do that??

#7 ckawahara

ckawahara

    Conductor

  • Beta Tester
  • 334 posts

Posted 15 September 2006 - 10:25 AM

QUOTE(BNSF650 @ Sep 15 2006, 08:42 AM)
Sorry but how do i do that??

After the game loads, click on the button labelled OPTIONS (lower left corner). The click on the tab ADVANCED DISPLAY (upper right corner).

If any slider are toward the left edge, they are set less the max.

#8 BNSF650

BNSF650

    Stationmaster

  • Route Beta
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 15 September 2006 - 12:05 PM

Ok well i check that and still no cars on the route...anything else i can do ?

#9 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 15 September 2006 - 12:18 PM

Try using one of the batch files included in the 3DTS_TEH2\Options folder to reduce the carspawners. Fewer cars may help in loading.

Cheers!
Marc

#10 BNSF650

BNSF650

    Stationmaster

  • Route Beta
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 15 September 2006 - 01:36 PM

Ok now i did a double check on the other routes and none of my cars are moveing ?? What can i do to fix this guys?

#11 ckawahara

ckawahara

    Conductor

  • Beta Tester
  • 334 posts

Posted 15 September 2006 - 01:53 PM

QUOTE(BNSF650 @ Sep 15 2006, 01:36 PM)
Ok now i did a double check on the other routes and none of my cars are moveing ?? What can i do to fix this guys?

Have you added, deleted, or otherwise changed ANYTHING to the pc itself, or to MSTS since you last saw that the cars were moving? Graphic drivers? If you did any of these, try reversing what you did in the sequence you did them. Is the MSTS folder structure itself intact?

Did you reinstall MSTS conpletely? Installed the patches?

Did you run mprofile.exe?

#12 BNSF650

BNSF650

    Stationmaster

  • Route Beta
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 15 September 2006 - 02:06 PM

Ok well i didnt run the update for MSTS or what is mprofile.exe?

#13 Bananarama

Bananarama

    The Big Kahuna

  • 3DTrains Admin
  • 8,104 posts

Posted 15 September 2006 - 02:17 PM

QUOTE(BNSF650 @ Sep 15 2006, 02:06 PM)
Ok well i didnt run the update for MSTS or what is mprofile.exe?

The update can be found on Microsoft's Train Simulator pages:

http://www.microsoft...trainsimulator/

And the mprofile.exe should be run each time you change video drivers. The program is in the main MSTS folder - simply double-click to run. Takes only a second.

FWIW, when installing and running any of our addons, it's assumed you have basic knowledge of your PC, and that the MSTS program has the latest updates. Without these basics in place, it'll be next to impossible to help you through all issues you might encounter.

Cheers!
Marc

#14 TRAIN4MAC

TRAIN4MAC

    Motorman

  • Route Beta
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted 15 September 2006 - 03:57 PM

Turn your World Objects Density slider to 8 or more wink.gif

#15 BNSF650

BNSF650

    Stationmaster

  • Route Beta
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 15 September 2006 - 07:15 PM

Welll guys i did all that and it still dont work....Do i just need to re install the game again. blink.gif

#16 plethaus

plethaus

    Station Clerk

  • Valued Customer
  • PipPip
  • 48 posts

Posted 16 September 2006 - 02:46 AM

QUOTE(BNSF650 @ Sep 15 2006, 07:15 PM)
Welll guys i did all that and it still dont work....Do i just need to re install the game again. blink.gif

I would. It sounds like you're not too experienced with messing around with games and tweaking options, so it's the easiest way.

Molly

MAKE SURE you delete your entire Train Simulator folder "c:\program files\microsoft games\train simulator" before you reinstall. (unless you installed it to a different folder - in any case, just DELETE IT)

#17 jbshay

jbshay

    Ticket Inspector

  • Valued Customer
  • PipPip
  • 36 posts

Posted 19 September 2006 - 04:37 PM

What happens to add-ons if you uninstall/reinstall MSTS? Do you have to reload them as well?

Jim

#18 cr-stagg

cr-stagg

    Superintendent

  • Beta Tester
  • 1,469 posts

Posted 19 September 2006 - 05:28 PM

QUOTE(jbshay @ Sep 19 2006, 07:17 PM) View Post

What happens to add-ons if you uninstall/reinstall MSTS? Do you have to reload them as well?

Jim


Yes.